Nyheter 2022

Året avslutades med att vi stöttade HUG - Help Ukraine Gothenburg

Ukrainas civilbefolkning är i stort behov av hjälp. Vi beslutade därför oss för att hjälpa till på flera sätt Dels att närvara vid försäljningen av Borstj-soppan varje tisdag på Nprdenskiöldsgatan, dels att närvara vi HUG's stånd på julmarknaden vid Kronhusbodarna och slutgiltligen med ett monetärt bidrag på 10 000 kronor.Vårhögtidsdag med årsmöte, stipendieutdelning, uppvaktningar och avtackningar


Stadsbudskåren i Göteborg höll sin Vårhögtidsdag i Frimurarelogens vackra lokaler. Medan Stadsbuden höll sitt årsmöte fick damerna en guidad tur i lokalerna under varm och kunnig ledning av Stadsbud nr 16, Gillis Edman. 

Efter avslutat årsmöte var det galamiddag med stipendieutdelning och underhållning av Julia Svelin.


Vi kunde i år dela ut totalt 90 000 kronor som fördelades på tre lika delar till tre stipendiater.

Simone Norberg för vidareutveckling av filmkonsten. Simone som just avslutat sin utbildning på HDK-Valand har redan hunnit med att bli nominerad till en Guldbagge för bästa film och fått 1:a pris vid Novemberfestivalen som är ett "SM i kortfilm".

Julia Svelin för vidare utveckling av konstnärlig gärning inom scenkonsten. Julia är nyutexaminerad från Balettakedemins Musikalartistutbildning och har hunnit delta i ett antal produktioner bl.a. på Astrid Lindgrens Värld. Hon är en mezzosopran som vi säkert kommer att få höra mer av.

Örgryte Idrottssällskaps Brottningsförening för vällovligt arbete med att bereda ukrainska ungdomar på flykt en plattform för idrott och social samvaro. Stipendiet togs emot av Thomas Svensson, Ordförande i Brottarföreningen.


Under året som gått har ett antal stadsbud hunnit "fylla jämnt" och de uppvaktades traditionsenligt. I samband med årsmötet blev det några förändringar i styrelsen och Seniorstadsbudet Göran Peterson och Intendent Michael Ullman avtackades efter förtjänstfull lång och trogen tjänst. 


Missa inte att se filmen som presenterar Stadsbudskåren. Klicka här!