Nyheter 2015

Stadsbudskåren inviger Jul på Liseberg

Uppdrag på Liseberg att hälsa alla besökare välkomna och bjuda dem på pepparkakor när Liseberg startar sin julsatsning.

Stadsbudskårens Vinterhögtidsdag
firades på Volvo Museum med en rundvandring bland personbilar från starten 1927 fram till dagens XC90 under guidning av den mycket entusiastiske museichefen Sören Nyeboe. Dessutom fick vi se många andra fordon som Volvo tillverkar eller har tillverkat. Alla Stadsbuden fick återuppliva sina gamla Volvominnen.

Uppdrag för Bok & Bibliotek

Stadsbudskåren har i många år haft uppdraget att lämna information och dela ut kataloger utanför entrén till Svenska Mässan. En uppgift med många glada skratt och många trevliga kontakter med läshungriga besökare.

Uppdrag för Liseberg

Vid Lisebergs Vårinvigning hade Stadsbudskåren ett mycket omtyckt uppdrag. Vi skulle förse alla gäster både unga och gamla med godispåsar så långt lagret räckte.

Stipendieutdelning på Gunnebo slott 12 maj 2015

​Högtidlig utdelning av stipendierna skedde vid Stadsbudskårens Vårhögtidsdag.


Motivering:
Göteborgs Räddningsmissions integrationsverksamhet

Ibland behöver behöver ett möte mellan olika kulturer inte vara svårare än att få träna svenska över en kopp kaffe. Genom sina verksamheter Agora Vuxen och Öppet Hus i Matteuskyrkan har Göteborgs Räddningsmission visat att språk- och kulturskillnader inte i första hand är ett hinder, utan en möjlighet. Göteborgs Räddningsmission arbetar med små medel, men når stora resultat.


Sven-Erik "Swicky" Krantz

I över ett halvt sekel har Sven-Erik "Swicky" varit en central person (och personlighet) i Hisingens kulturliv. Han har rentav fått fastlandsgöteborgarna att vallfärda till Flunsåsparken. Genom sitt arbete med det lokala föreningslivet har han också gett generationer av Lundbyungdomar en roligare tillvaro. I det göteborgska kulturlivet har Swicky varit ett sällsamt och jovialiskt kraftverk.

Det påstås att ingen någonsin har hört honom säga: "Det är omöjligt."