Nyheter 2012

Stadsbudskåren har i samband med sin Vårhögtidsdag den 3 maj delat ut totalt SEK 100.000 till tre olika mottagare.


Organisationen BARN TILL ENSAMMA MAMMOR med 700 medlemmar i Göteborgsområdet har tilldelats SEK 50.000. Man har en verksamhet som främst vänder sig till ensamstående mammor och barn som lever under ekonomiska svårigheter och annan utsatthet.

Stipendiet skall möjliggöra en utfärd för barn och mammor till Borås Djurpark under sommaren. En utfärd som skall skänka deltagarna glädje och rekreation och ett starkt minne för livet.

FÖRENINGEN ALLMOGEBÅTAR har tilldelats SEK 25.000. Föreningen arbetar för att bevara våra gamla nordiska båttyper samt fiskar- och båtbyggartraditioner runt dem. Man arbetar ideellt och har över 3.000 medlemmar. Stipendiet skall användas till att lägga om däcket på Fridolin en s.k. vässing byggd 1926 av Olle Mattsson i Kungsviken. Fridolin ligger på Bassholmen och seglas varje år till glädje för alla som är intresserade av det bohuslänska kulturarvet och alla sommarturister i Bohuslän

Medeldistanslöparen JOHAN ROGESTEDT har tilldelats SEK 25.000. Johan Rogestedt är från Stenungsund och vann 2009 ungdoms-VM på 800 meter en enastående prestation i konkurrens med alla stora löparnationer. Under 2012 har Johan förberett sig med träningsresor till Kenya och Portugal. I början av maj blir det årsdebut utomhus och så småningom EM i friidrott på 800 meter. Med glädje skall vi följa Johans vidare utveckling på löparbanorna.


Stipendiater 2012 (bild 1): Sara Azzazi från Barn till Ensamma Mammor flankeras av Lars Leijon från Föreningen Allmogebåtar och Johan Rogestedt.

Bilder: Carina Sundbö

Stadsbuden hälsar besökare välkomna till årets bokmässa och delar ut program

Bilder: Carina Sundbö

Kulturkalasets presskonferens 22 maj

Göteborg & Co valde Äldreåret 2012 att förlägga Kulturkalasets presskonferens på Ängårdsbackens Äldreboende. Stadsbudskårens uppdrag bestod denna gång i att dansa en svängom med de boende. Stadsbuden Kenneth Orrgren, Göran Bengtsson, Bertil Falck, Jan Hallberg, Hans Kjellberg samt Lars-Åke Skager ställde upp och bidrog till en skön stämning på Änggårdsbacken.


Vårinvigning Liseberg 28 april

Glada stadsbud ute på uppdrag av Liseberg i samband med vårinvigningenbden 28 april. Fr v bild 1: Lars-Åke Skager, Tore Englund, Gunnar Josephson, Sven-Erik Dahlberg, Hans Josefsson.

Bilder: Carina Sundbö

Från tidigare år kan vi nämna uppdrag för:

Botaniska och invigningen av Gamla Ullevi


Bland tidigare stipendiater kan nämnas:

Alhaji Jeng, Ringlinjen, Emma Green, Hanna Bogren, Ågrenska, Yannick Tregaro, David Lega och Paula Malmborg-Ward

Här hittar du alla våra stipendiater